Kirjakesä-kampanja innosti lukemaan

Kirkkonummen kirjaston ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyössä järjestämä Kirjakesä Kirkkonummella -kampanja on saatu päätökseen. Kampanja järjestettiin kesällä 2017, ja sen avulla innostettiin 6–12-vuotiaita lukemisen pariin. Kampanja-aikana lapset hakivat kirjastosta kesäpasseja, joihin täyttivät kesän aikana lukemiaan kirjoja, ja antoivat kirjoille arvosanat. Passit palautettiin kirjastoon, ja osallistuneiden kesken arvottiin 30 kpl palkintoja. Kirjasto on ottanut yhteyttä arvonnan voittajiin.

Kampanja osoittautui suosituksi ja keräsikin kiitettävästi osanottajia: kampanjaan osallistui lähes 60 lasta, ja lukupasseja palautettiin yhteensä 170 kappaletta.

Osallistujat olivat lukeneet monipuolisesti erilaisia kirjoja niin suomalaisilta kuin ulkomaisiltakin tekijöiltä, aina dekkareista eläin- ja urheiluaiheisiin kertomuksiin. Suosittuja jännityskertomuksia olivat mm. Enid Blytonin Viisikot, Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimistot sekä Johanna Hulkon Geoetsivät. Eläinkertomuksista esiin nousivat Lin Hallbergin Sinttu-sarja sekä Marvi Jalon Ratsutyttö-sarja. Kuvakirjoista suosittuja olivat Havukaisen ja Toivosen Tatut ja Patut sekä Julia Donaldsonin Mörkyli.

Lisäksi oli luettu mm. Sara Pennypackerin Klementiina-sarjaa, Rose Lagercrantzin Dunne-kirjoja, Jacobssonin ja Olssonin Lasseja, Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirjoja, Rosie Banksin Secret Kingdom -sarjaa, Helena Brossin Solgatan-sarjaa, Katarina Mazettin Kusinerna Karlsson -sarjaa sekä Carina Wolff-Brandtin teoksia. Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjät sekä Timo Parvelan Ella-kirjat olivat myös suosittuja.

Kiitos kaikille osallistujille!